AromaVita

O udruzi

AromaVita  – institut za aromaterapiju (AIA) osnovan je u svrhu znanstvenog i empirijskog istraživanja primjene i djelovanja esencijalnih ulja i tehnika rada na tijelu.  Usmjeren je prema svim dobnim skupinama, zdravstvenim  i  psihološkim  problemima , te energetskim disbalansima.  On je nastavak rada „AromaVita – učilišta za aromaterapiju“ , prve verificirane sustavne edukacije u RH i profesionalno edukacijskog centra koji je djelovao kroz zdravstveno socijalne ustanove, te radi na nivou udruge.

 Veliki broj završenih polaznika, a sada profesionalnih aromaterapeuta, te veliki broj konzultacija, tretmana, kliničkih slučajeva, temelj su i referenca za rad Instituta. Dugogodišnja suradnja sa zdravstveno socijalnim ustanovama „Godan“ i sanatorij „Čorluka“ daje brojne uvide u djelovanje esencijalnih ulja kod starije dobne skupine, kroničnih neuroloških bolesti, posljedica dugotrajnog ležanja, te psihičkog stanja korisnika. Brojni individualni tretmani, rad sa parovima ili grupama, u okviru AromaVita-profesionalno edukacijskog centra, pokazuju i dokazuju učinak aromaterapije kao snažne preventive za mnoge vrste bolesti, efikasnog djelovanja na simptome raznih emotivnih problema, psihološke podrške u kriznim situacijama, te tehnike samorazvoja.

CILJ

 Potvrđivanje aromaterapije kao samostalne struke koja nadopunjuje i podržava sve zdravstvene djelatnosti. Empirijsko i znanstveno dokazivanje njene učinkovitosti.

VIZIJA

 „AromaVita – institut za aromaterapiju“ (AIA) će biti utemeljitelj kliničke prakse u aromaterapiji kroz aktivne edukacije, klinička istraživanja i širenje edukativnih materijala svima zainteresiranima.

MISIJA

 „AromaVita – institut za aromaterapiju“ (AIA) ima misiju unapređenja znanja o aromatičnom bilju, njihovim uljima, vještinama i tehnikama aromaterapije, te istinskog podržavanja aromaterapije kroz znanost i umjetnost (empirij).

error: Content is protected !!